Špargľa s lososom

Hodnotenie článku

Losos patrí medzi najzdravšie ryby. Lososy, ktoré žijú v čistom oceáne, poblíž Aljašky, nepoznajú žiadnu chémiu, živia sa len prírodným bohatstvom mora a preto je aj ich mäso na 100% plné dôležitých výživových látok. Síce cena lososa je vyššia, no za to je to tá najkvalitnejšia ryba. Losos neobsahuje žiadne kosti a tak si ho môžete vychutnať…

Na prípravu zdravého receptu špargľa s lososom budeme potrebovať:

1 zväzok špargle
2 lyžice olivového oleja

1 lyžica nasekaných listov čerstvého rozmarínu

mleté čierne korenie

morská soľ

6 tenkých plátkov údeného lososa

Postup na prípravu:


Rúru si predhrejeme na 190 – 200 stupňov Celzia
Na plech na pečenie si uložíme špargľu, jemne pokropíme olivovým olejom, posypeme rozmarínom, soľou a mletým čiernym korením. Pečieme približne 6- 8 minút, pokým okraje nezačnú hnednúť. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí špargľu zabalíme do plátku údeného lososa a servírujeme.

Dobrú chuť.

Prečo losos?

Už v úvode bolo spomínané, že losos patrí medzi najzdravšie ryby. Losos obsahuje výživové látky pre zdravé kosti a vývoj –  vysoký podiel bielkovín, omega 3-mastných kyselín a vitamínu D. Ďalej vitamíny skupiny B, najmä B6, ktoré pôsobí okrem iného aj ako prevencia voči rakovine hrubého čreva, vitamín B12, ktorý je potrebný pre správne fungovanie centrálneho nervového systému, podporujúci najmä proces myslenia. Vitamín B3 zas pomáha nášmu srdiečku, svalom ako aj nervom.

Lososa taktiež nájdete aj v zdravom jedálničku, u ľudí, ktorí chcú schudnúť, pretože losos nahradí časť z dennej dávky “dobrého“ cholesterolu, ktorý chráni vaše srdce pred vznikom srdcových ochorení.

 

Poslať komentár

Your email address will not be published.





4 − jeden =