Rýchly recept: mäso na horčici s ryžou a šalátom

Hodnotenie článku

Pre tých, ktorý milujú mäso tu mám jeden skvelý recept, ktorý je jednoduchý, lacný a rýchly na jeho prípravu.

 

 


Potrebné ingrediencie:
bravčové stehno ( približne 15 tenkých plátkov )
korenie
morská soľ
šampiňóny ( môžu byť aj mrazené )
masť na vysmážanie
voda
troška múky na zahustenie
horčica plnotučná

Príloha: ryža/hranolky a šalát

co dnes na obed_rychle

Ak preferujete jednoduché, ale pritom chutné recepty, potom by ste mali vyskúšať toto horčicové mäsko.
Najskôr si nakrájame mäsko na tenké plátky, ktoré z každej strany okoreníme a osolíme. Jednu stranu mäska potrieme horčicou a postupne potierame takto všetko mäsko, ktoré necháme 5-10 minút odležať. Ak nechcete, môžte hneď začat vysmážať, ale horčica lepšie prejde do mäska po odležaní.

Do nahorčicovaného mäsa pár krát popicháme vidličkou, aby sa nám pri smažení nescvrklo a lepšie prenikla chuť do mäsa.

Do väčšej hlbšej panvice si dáme roztopiť masť a horčicovou stranou kladieme mäsko na rozpálenú panvicu.

Keď sa nám na panvice mäso smaží, potrieme aj druhú-vrchnú časť mäsa horčicou a smažíme z oboch strán na silnešom plameni.Hotové mäsko si odkladáme na tanier. Mäso nemusí byť mäkké, pretože ešte sa ide dusiť.

Ak je už všetko mäso usmažené, vrátime do panvice vysmažené plátky mäsa. Výpek z mäsa ale nevyhdzujeme, vrátime do neho mäsko, podlejeme vodou, aby mäso bolo celé ponorené vo vode( alebo podľa toho, koľko chcete mať šťavy ) pridáme ešte 2 PL horčice, prípadne podľa potreby, treba najprv ochutnať. Ja už nedochucujem soľou ani korením, ale kľudne dochuťte podľa vášho želania 🙂

Mäso dusíme pod pokrievkou do mäkka, zahustíme múkou, necháme ešte chvíľku prejsť varom a hotovo 🙂

Podávame s ryžou alebo hranolkami a šalátom. Ja som použila hlávkový šalát, ktorý som ochutila octom, štipkou soli, mleté čierne korenie a javorový sirup ( možno použiť kryštáľový cukor ). Táto sladkokyslá kombinácia šalátu je úplne skvelá k tomuto mäsku. A chutný obed je na svete.
Prajem dobrú chuť.

Poslať komentár

Your email address will not be published.





× dve = 16