Polievka aj pre vegánov – šošovicovo – zeleninová polievka

Hodnotenie článku

Pre milovníkov nie len vegánskej stravy tu mám jeden recept v podobe šošovicovo – zeleninovej polievky. Je chutná a navyše príjemne zasýti.

Na prípravu šošovicovo – zeleninovej polievky aj pre vegánov budeme potrebovať:

troška oleja, alebo masla

1 cibuľu

2 mrkvy nakrájané na menšie kúsky

2 strúčiky cesnaku

2 stonky zeleru, nasekať nadrobno

1 bobkový list

1 čajová lyžička sušeného oregana

1 čajová lyžička sušenej bazalky

približne 200 gramov paradajkového pyré ( ak nemáte rady príliš rajčinové, použite menej pyré ). Paradajkové pyré môžete zameniť aj za rajčiny nakrájané na menšie kúsky.

420 gramov prepláchnutej šošovice

približne 2 l vody ( podľa potreby )


za hrsť lístkov špenát, opláchnuť  a nakrájať na malé kúsky

2 polievkové lyžice octu

morská  soľ podľa chuti

mleté čierne korenie

 

Postup na výbornú šošovicovo – zeleninovú  polievku:

1. Do väčšieho hrnca v ktorom budeme variť polievku dáme olej alebo troška masla.

2. Po rozohriatí oleja smažíme nakrájanú cibuľu na malé kúsky, spolu s nakrájanou mrvkou, 2 stonky zeleru a na strednom plameni smažíme, až pokým cibuľka nezmäkne.

3. Do osmaženej cibuľky, mrkvy a zelerovej vňatky pridáme oregano, 1 bobkový list, 2 strúčiky cesnaku – nastrúhaného / pretlačeného cez pretláčatko, ďalej pridáme sušenú bazalku a varíme približne 3 minúty.

3. Po 3 minútach varenia pridáme šošovicu, zalejeme vodou a pridáme paradajkové pyré ( možno použiť aj paradajky nakrájané nadrobno ).

4. Všetko spolu premiešame a na miernom ohni varíme približne 1 hodinu – podľa potreby.

5.  Krátko  pred podávaním pridáme lístky špenátu, nakrájané na menšie kúsky a chvíločku povaríme ( pokým lístky špenátu “ nezvädnú “ ).

6. Pridáme ocot, osolíme, okoreníme a podávame 🙂

Dobrú chuť 🙂

 

 

Rýchly obed – brokolicové placky s hranolkami

Poslať komentár

Your email address will not be published.





sedem + = 12