Pizza Capriciossa – domáci recept

V jednej pizzérii som si veľmi obľúbila pizzu Capriciossa. Je to moja najobľúbenejšia pizza a keďže som chcela vyskúšať si ju pripraviť aj doma, rozhodla som sa s vami podeliť o jej recept. Pizza nie je nijak zložitá, no treba uznať, že v pizzérii chutí aj tak najlepšie a to iba z dôvodu, že pizza by sa mala piecť pri vyše 300 stupňoch Celzia a naše elektrické rúry nám to dovoľujú iba na 250 stupňov Celzia. No i tak domáca pizza Capriciossa bola výborná 🙂
Na prípravu pizze Capriciossa budeme potrebovať:
500 gramov hladkej múky
5 gramov droždia
približne 200 – 250 ml vlažnej vody
štipka cukru, trocha soli
na potretie + obloha pizze
rajčiakový pretlak
troška olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
syr mozarella + syr eidam tehla
šunková saláma
mrazená kukurica
olivy
čerstvé šampiňóny
soľ, mleté čierne korenie
Z uvedených ingrediencií na cesto som vypracovala cesto ktoré sa nelepí, nie sú na ňom žiadne vzduchové bubliny. Dobre vypracované cesto som dala do misky a prikryla mikroténovým sáčkom. Nechala som ho približne 25 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Pre tých, ktorý nemajú chuť čakať na kysnutie, môžu začať hneď s cestom pracovať, ja som radšej približne pol hodinku čakala, no cesto sa môže nechať kľudne aj do druhého dňa kysnúť.
Medzitým si pripravíme potrebné ingrediencie na obloženie:
kukurica, olivy nakrájané na menšie kolieska, nakrájané šampiňóny, mozarella, nastrúhaný syr eidam ( nemusí byť ) a šunku natrhanú na menšie kúsky.
Cesnak si najemno nastrúhame a na troške olivového oleja mierne usmažíme, pridáme rajčiakový pretlak a na miernom ohni miešame až do zovretia.
Nakysnuté cesto si vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske. Na plech vystlatý papierom na pečenie dáme vyvaľkané cesto, potrieme približne 2 – 3 polievkovými lyžicami rajčiakovo – cesnakovým pretlakom, osolíme, okoreníme a obložíme ingredienciami. Ja som robila pizzu takej menšej veľkosti…Vystalo mi samozrejme viac kusov, no toto je len na ukážku 🙂
Dáme piecť do dobre rozohriatej trúby na 250 stupňov Celzia. Čas nedokážem presne povedať, ale cca okolo 5 – 10 minút, treba dobre odsledovať.
A hotovo… Dobrú chuť
Mňamkové kuracie soté
Zdravé potraviny pre krásnu a zdravú pleť
Poslať komentár