Nekysnuté pagáčiky

Možno pagáčiky nepatria medzi zdravé jedlá, no táto moja varianta nekysnutých pagáčikov je vhodná aj pre ľudí, ktorý nepreferujú mäsové výrobky. Pagáče sú bez mäsa a čo je na tomto recepte super je, že nemusia kysnúť. Stačí zarobiť cestíčko, vyformovať pagáčiky, upiecť a zjesť 🙂
Na prípravu nekysnutých pagáčikov budeme potrebovať:
520 gramov polohrubej múky
250 gramov Helie alebo Hery ( stužený tuk )
2 bielka
1 žĺtko
150 gramov bieleho neochuteného jogurtu
kypriaci prášok do pečiva – 12 gramov
na ochutenie:
bazalka, vegeta, morská soľ
na posypanie:
sézamové semiačka ( nemusia byť )
1 žĺtko
Postup na prípravu nekysnutých pagáčikov:
Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame a dochutíme bazalkou, vegetou a morskou soľou. Ja som si dala Heliu roztopiť do mikrovlnky aby sa mi lepšie miesilo cesto.
Na mierne pomúčenú dosku si vyvaľkáme formičkou pagáčiky, spravíme „krížiky “ na pagáčikoch, potrieme žĺtkom a posypeme sézamom.
Takto pripravené nekysnuté pagáče dáme piecť do lepšie vyhriatej rúry na približne 180 stupňov Celzia.
Poslať komentár