Nekysnuté pagáčiky

Hodnotenie článku

Možno pagáčiky nepatria medzi zdravé jedlá, no táto moja varianta nekysnutých pagáčikov je vhodná aj pre ľudí, ktorý nepreferujú mäsové výrobky. Pagáče sú bez mäsa a čo je na tomto recepte super je, že nemusia kysnúť. Stačí zarobiť cestíčko, vyformovať pagáčiky, upiecť a zjesť 🙂

 

Na prípravu nekysnutých pagáčikov budeme potrebovať:

Cesto:cesto_na_nekysnuté_diétne_pagáče

520 gramov polohrubej múky

250 gramov Helie alebo Hery ( stužený tuk )

2 bielka

1 žĺtko

150 gramov bieleho neochuteného jogurtu

kypriaci prášok do pečiva – 12 gramov

 

na ochutenie:

bazalka, vegeta, morská soľ

 

na posypanie:

sézamové semiačka ( nemusia byť )

1 žĺtko

 

 Postup na prípravu nekysnutých pagáčikov:

Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame a dochutíme bazalkou, vegetou a morskou soľou. Ja som si dala Heliu roztopiť do mikrovlnky aby sa mi lepšie miesilo cesto.

Na mierne pomúčenú dosku si vyvaľkáme formičkou pagáčiky, spravíme „krížiky “ na pagáčikoch, potrieme žĺtkom a posypeme sézamom.


Takto pripravené nekysnuté pagáče dáme piecť do lepšie vyhriatej rúry na približne 180 stupňov Celzia.

recept_na_nekysnuté_pagáče

„pokrížikované“ pagáčiky 🙂 príborovým nožíkom som jemno spravila pár ťahov na každom pagáčiku

 

 

recept na nekysnuté pagace

ešte neupečený pagáč natretý žĺtkom a posypaný sézamom

 

 

ako spraviť nekysnuté pagace

a tú sú už mňamky upečené pagáčiky 🙂

 

pagáce postup

 

 

Rýchly recept Kuracie mäso so šampiňónmi

Rýchly obed – brokolicové placky s hranolkami

Poslať komentár

Your email address will not be published.





dve × = 6