Hustý kurací vývar s ryžou

Hodnotenie článku

Tento vývar je naozaj hustý, sýty, ale príjemne zasýti. Jeho príprava je síce troška dlhšia, ale myslím že sa oplatí čakať 🙂

Budeme potrebovať:

2 cibule
2 mrkvy
zelerová vňať
1 citrónová kôra
mleté čierne korenie
kuracie stehná, približne 1500 gramov
1 lyžička masla
3 strúčiky nastrúhaného cesnaku
300 g ryže ( nevarenej )
200 g zelené fazuľky nakrájané

 

Postup na prípravu:

1 cibuľu, 1 mrkvu a trocha zelerovej vňate si nakrájame nadrobno. Dáme variť do väčšieho hrnca spolu s 2 litrami vody.

Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, morskú soľ, korenie a trocha olivového oleja. Varíme približne 20 minút.

Po 20 minútach pridáme kuracie stehná a varíme  ďalších 30 minút.

Po 30 minútach mäsko vyberieme a necháme vychladnúť. Z kuracích stehien dáme všetko mäso dole a odložíme si ho bokom.


Maslo spolu s troškou olivového oleja si dáme rozohriať a pridáme ďalšiu cibuľu a na miernom plameni smažíme približne 2 minútky.

Pridáme ryžu a varíme ďalšie 3 minúty. Po 3 minútach pridáme mäso, ktoré sme dali z kostí dole, mrkvu nakrájanú nadrobno a 2 nastrúhané strúčiky cesnaku. Varíme ďalšie 2 – 3 minúty.

Naberieme 2 litre na kuracieho vývaru do hrnca spolu s ryžou, znížime teplotu a dusíme 20 minút. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Pridáme tretí nastrúhaný strúčik cesnaku, fazuľu a varíme ďalšie 4 minúty.

Ryžu naservírujeme na tanier ( množstvo závisí od Vašej chuti ) a naberieme polievku. Polievka je dosť hustá a sýta ale výborná.

Poslať komentár

Your email address will not be published.





6 × = tridsať šesť