Cesnaková polievka naozaj cesnaková

Hodnotenie článku

Cesnakovú polievku vie asi každý variť. Ale poznám jeden “ trik “ ktorý dodá vašej polievke naozaj tú správnu cesnakovú chuť. Recept je jednoduchý, lacný a navyše aj zdravý.

Cesnaková polievka – návod:

na približne 1 liter polievky budeme potrebovať:

5 menších zemiakov

3 – 4 strúčiky cesnaku

morská soľ


mleté čierne korenie

štipľavá sladká paprika alebo môže byť aj klasická sladká paprika

voda

cesnakova polievka recept

Postup na prípravu polievky

Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme variť do jemne osolenej vody ( vody dávame menej, postačí len aby boli zemiaky vo vode ponorené ).

Cesnak si očistíme a prelisujeme na pretláčatku alebo na jemno nastrúhame  a troška z neho dáme do zemiakov.

Keď sú už zemiaky uvarené, pridáme k nim zvyšný prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak a dochutíme soľou, korením a paprikou a dolejeme vodu ( podľa toho, koľko polievky chcete mať, no toto množstvo je skôr na 1 liter polievky ). Môžete pridať aj troška vegety. Ja používam bylinkovú vegetu.  Keď polievka začne vrieť, sporák vypneme a necháme ešte chvíľku polievku “ odpočívať “ aby cesnak v nej prerazil.

Trik cesnakovej polievky spočíva v tom, že cesnak pridáte až tesne ku koncu varenia, vďaka čomu sa úplne nerozvarí a zachová si tak naozaj tú pravú cesnakovú chuť.

 

Poslať komentár

Your email address will not be published.





− päť = 1