Cesnaková polievka naozaj cesnaková

Cesnakovú polievku vie asi každý variť. Ale poznám jeden “ trik “ ktorý dodá vašej polievke naozaj tú správnu cesnakovú chuť. Recept je jednoduchý, lacný a navyše aj zdravý.
Cesnaková polievka – návod:
na približne 1 liter polievky budeme potrebovať:
5 menších zemiakov
3 – 4 strúčiky cesnaku
morská soľ
mleté čierne korenie
štipľavá sladká paprika alebo môže byť aj klasická sladká paprika
voda
Postup na prípravu polievky
Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme variť do jemne osolenej vody ( vody dávame menej, postačí len aby boli zemiaky vo vode ponorené ).
Cesnak si očistíme a prelisujeme na pretláčatku alebo na jemno nastrúhame a troška z neho dáme do zemiakov.
Keď sú už zemiaky uvarené, pridáme k nim zvyšný prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak a dochutíme soľou, korením a paprikou a dolejeme vodu ( podľa toho, koľko polievky chcete mať, no toto množstvo je skôr na 1 liter polievky ). Môžete pridať aj troška vegety. Ja používam bylinkovú vegetu. Keď polievka začne vrieť, sporák vypneme a necháme ešte chvíľku polievku “ odpočívať “ aby cesnak v nej prerazil.
Trik cesnakovej polievky spočíva v tom, že cesnak pridáte až tesne ku koncu varenia, vďaka čomu sa úplne nerozvarí a zachová si tak naozaj tú pravú cesnakovú chuť.
Poslať komentár